Excite

Rode stofstorm kost Australie miljoenen

We schreven er gisteren al over, Sydney was gisteren gehuld in een rode nevel. Die dichte rode mist leverde prachtige plaatjes op, waar de hele de wereld van kon genieten. Niet genieten is het voor de overheid van Australië, want de stofstorm heeft voor miljoenen aan schade veroorzaakt.

De economie in New South Wales, waar Sydney en Brisbane liggen, hadden het al zwaar. Wat dat aan gaat was de stofstorm erg slecht getimed. 25 procent minder mensen waren aanwezig op werk dan zouden moeten. De meeste maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om met hun kinderen naar het natuurfenomeen te kijken. Het was immers de eerste keer sinds zeventig jaar dat Sydney te maken heeft met een stofstorm. Maar goed voor het werk was het niet.

Behalve de absentie van werknemers bleven ook klanten weg bij de winkels en ondernemingen. De luchthaven van Sydney was ook gesloten, wat miljoenen aan kosten heeft opgeleverd. In de bouw en in de landbouw heeft de stofstorm ook voor veel schade gezorgd. Kortom, best leuk zo'n natuurfenomeen, maar wie gaat dat allemaal betalen?

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021