Excite

Roemenen kopen massaal kaartjes voor nepconcert van AC/DC

De rockband AC/DC stond aangekondigd voor op een festival in Roemenië eind mei vlakbij Boekarest. Dit werd groot in het nieuws gebracht en mensen kochten massaal kaarten voor het festival. Er bleek echter niets waar te zijn van de aankondiging van AC/DC. Spookfirma PlayCool hoopte 3 miljoen euro te verdienen met dit bedrog.

Er was aangekondigd dat AC/DC op 30 en 31 mei op het Roemeense festival Bucharest Rock Arena, dat ook wel het ‘woodstock van Roemenië’ werd genoemd door de media. Afgelopen dinsdag verscheen echter op de website van AC/DC de melding dat hier niets van klopt. Daarna werd door Ticketverkoopbureau Ticketpoint aangegeven dat het festival niet door zal gaan.

Andrei Tuturuga van Ticketpoint zei tegen de media: ‘Meteen na de ontkenning van de groep hebben wij geprobeerd vertegenwoordigers van PlayCool te contacteren, maar zij beantwoordden geen telefoontjes. Indien het plannetje van PlayCool was doorgegaan, dan zouden die op een frauduleuze manier drie miljoen euro hebben opgestreken.’ Tuturuga is erg blij dat hij het reeds geïncasseerde kwart miljoen euro nog niet had gestort op de rekening van PlayCool.

Een vertegenwoordiger van One Event, dat ook zou meewerken aan het festival zegt: ‘Het betreft een poging tot bedrog zonder voorgaande.’ Het is nog onbekend of de gedupeerden die een kaartje hebben gekocht hun geld zullen terugkrijgen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020