Excite

Rol in erotische film geen reden voor ontslag

Heb je altijd al in een erotische film willen spelen, maar ben je bang dat je je normale baan op die manier op het spel zet? Gewoon doen, want een rechter in Leeuwarden heeft bepaald dat een rol in een stoute film geen reden mag zijn voor ontslag.

De rechter kwam tot dit oordeel in een zaak die was aangespannen door een leerling-kok tegen haar werkgever, een grote hotelketen. Toen de baas van de vrouw erachter kwam dat zij meespeelde in een erotisch getinte film, ontsloeg hij haar op staande voet. Je kunt je natuurlijk ook afvragen hoe de leidinggevende achter de nevenactiviteiten van zijn werknemer is gekomen.

De rechter meende echter dat dit een overhaaste beslissing was. De pikante hobby van de kokkin had geen invloed op haar functioneren, aldus de rechter. "Deze handeling heeft in haar privésfeer afgespeeld en heeft geen enkel raakvlak met bedrijfsactiviteiten met de functie van werkneemster. Daarnaast heeft werkneemster geen contact met klanten van werkgever," aldus de rechter.

Ook liet de rechter meewegen dat haar ontslag ook gevolgen had voor het afmaken van haar opleiding. Dat de vrouw haar werkgever niet van haar bijverdiensten op de hoogte heeft gesteld, speelde geen enkele rol volgens de rechter.

Stoute hobby’s: Het kan en het mag, ook van de rechterlijke macht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mike Knell

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019