Excite

Roland Garros tot nu toe simpel voor Nadal

Roland Garros is weer in volle gang en het is genieten! Vooral als je Rafael Nadal heet. De Spanjaard heeft nog geen set verloren en staat toch al in de derde ronde. Dan doe je het gewoon goed. Nadal bewijst maar weer eens waarom hij op de eerste plaats van de wereldranglijst staat. In de vierde gewonnen wedstrijd van Nadal werd de Rus Teimuraz Gabashvili het slachtoffer.

Verrassingen zijn er ook, dat maakt het toernooi Roland Garros natuurlijk wel zo interessant. De Fransman Josselin Ouanna had vijf sets nodig, maar toen had hij wel Marat Safin naar huis gestuurd. Definitief wellicht, want Safin gaf na zijn verlies aan dat hij zijn tennisracket in de kast opbergt na dit seizoen. Fans hoeven niet heel erg te schrikken, want dat zegt Safin wel vaker. Andy Murray en Gilles Simon hebben ook hun wedstrijden tennis gewonnen.

Wie niet won, is de Nederlandse Arantxa Rus. Het 18-jarige talent uit Delft verloor van de Kazachstaanse tennisster Jaroslava Sjvedova. Er waren twee sets voor nodig, waarvan Rus er maar twee won. De Nederlandse kon weinig weerstand bieden en stapt weer op de Thalys richting Nederland. Toch is Rus niet ontevreden. In de kwalificaties won ze drie wedstrijden en het spel dat ze toonde was goed. Ze noemt het zelf een hele goede ervaring. Dat belooft wat voor de toekomst!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018