Excite

Rolling Stones op Glastonbury

De oude rockers van de Rolling Stones stonden dit weekend voor het eerst op Glastonbury. Misschien wel het bekendste festival van Europa probeerde al jarenlang tevergeefs de rockband naar Zuid-Engeland te krijgen voor een optreden. Dit jaar lukte het dan uiteindelijk. De mannen van inmiddels in de zestig, wisten de aandacht van het grotendeels jongere publiek meer dan twee uur vast te houden.

Beste headliner

De 77-jarige organisator van het festival Michael Eavis prijst Mick Jagger voor zijn enthousiasme en stijl. “Muzikaal waren ze briljant,” zegt Eavis, die de band de beste headliner noemt voor Radiohead, U2 en Oasis. “Mick Jagger zijn energie leidde die band met zo veel passie en zo veel stijl, hij was ongelofelijk. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Het is opmerkelijk dat hij zo kan gaan op zijn leeftijd.”

Legendarisch

Eavis had nooit gedacht dat de Stones headliner zouden zijn op het festival. “We hebben lang moeten wachten tot de Stones hier kwamen spelen. Om ze hier nu te hebben, is gewoon fantastisch.”

De Rolling Stones, die vorig jaar hun vijftigjarig jubileum vierde, hebben Eavis overigens niet laten wacht vanwege het geld. Glastonbury staat er om bekend geen torenhoge bedragen neer te tellen voor artiesten. Volgens gitarist Keith Richards was een show op Glastonbury er de voorbije jaren gewoon nooit eerder van gekomen. “Maar ik heb er wel zin in, want het is een legendarisch festival en wij zijn een legendarische band.”

Optreden terugkijken

De Stones-frontman bedankte na de overvolle show de 135 duizend fans die waren komen kijken. “Bedankt dat jullie al vijftig jaar lang naar onze concerten komen. En als jullie ons voor het eerst zien, kom dan nog eens terug!”

Wil je klassiekers als ‘Paint it black’ en ‘Sympathy for the Devil’ van de nu al legendarische show terugkijken? Van het optreden mocht de BBC ruim een uur uitzenden. Bekijk hier het volle uur Rolling Stones op Glastonbury terug op Youtube.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020