Excite

Rolstoelheld pakt winkeldief aan

Dat je in een rolstoel zit, wil niet zeggen dat je niets kunt. Dat bewees Larry Skopnik onlangs. Hij zit al tien jaar in een rolstoel, vanwege een ongeluk waarbij hij zijn rug brak. Toen hij echter in een winkel was waar de vrouwelijke winkelbediende bedreigd werd door een winkeldief, aarzelde hij geen moment en schoot hij te hulp.

Het conflict tussen de winkelbediende en de dief ontstond toen zij een nogal verdacht uitziend briefje van 50 dollar niet wilde accepteren. De dief werd daar ontzettend boos om en vloog haar aan. Toen Skopnik dat zag, benaderde hij de man van achteren, trok hem naar beneden en overmeesterde hij hem vervolgens. Hij wist de dief net zo lang in een houdgreep te houden, tot twee andere klanten te hulp schoten. Vervolgens was het een kwestie van wachten op de politie, die de inmiddels verbouwereerde crimineel in kon rekenen.

Skopnik vindt zijn actie zelf niet zo heldhaftig en geeft aan dat hij vooral aan de winkelbediende dacht toen hij in beweging kwam. Ook vindt hij dat zijn handicap niet echt te maken heeft met zijn actie. Dat hij in een rolstoel zit, wil volgens hem niet zeggen dat hij niet weet wat hij moet doen als er zoiets gebeurt. Hij wordt dan ook liever geen held genoemd en voelt zich wat ongemakkelijk onder alle aandacht die hij de afgelopen dagen gekregen heeft.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021