Excite

'Romana' van zanger Rinus hit in Amerika

Friesland heeft er weer een wereldster bij. De zanger Rinus Dijkstra mag zich namelijk beroepen op aandacht uit de Verenigde Staten. De videoclip die hoort bij zijn nieuwe nummer Met Romana op de Scooter is namelijk een grote hit op een Amerikaanse nieuwssite.

De videoclip werd opgepikt door de Huffinton Post en is aldaar enorm populair. Misschien zou de zanger nog populairder zijn als de Amerikanen de briljante teksten als ‘ukke, ukke, ukke, ukke, ukke, ukke dat zal me wel niet lukken’ ook konden verstaan.

Rinus werd door een fan geattendeerd op zijn ‘doorbraak’. Het stukje cinematografisch inzicht is opgenomen in de voortuin van de zanger in Drachten. Overigens is de scooter in de clip niet van Rinus zelf, maar van de buurman. Verder is de lieftallige dame in de video niet Romana, maar zijn vriendin Deborah.

De Romana in het liedje slaat namelijk op de Leeuwarder zangeres Romana, die Rinus helaas niet voor een rolletje in de clip wist te strikken. ‘Ik ben fan van haar. Ik wilde ook dat ze meespeelde in mijn clip, maar ze moest haar papieren voor schoonheidsspecialiste halen. Dat moet ook gebeuren, hè,’ aldus Rinus tegenover het AD.

De zanger wordt al regelmatig geboekt in Nederland. Misschien dat nu ook de enorme Amerikaanse markt opengaat voor de verfrissende Hollandse liedjes van Rinus. De clip kun je hieronder bekijken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020