Excite

Ronald Koeman blijkt topinterviewer

Ronald Koeman kan sinds gisteravond zijn toch al indrukwekkende cv aanvullen. De oud-voetballer van Barcelona was samen met Toine van Peperstraten bij zijn voormalige club om de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid te verslaan. Tot veler verbazing was het Ronald Koeman die na de wedstrijd een interview afnam.

Normaal gesproken is het Toine van Peperstraten die in de catacomben de spelers eens flink aan de tand voelt. Maar omdat Ronald Koeman nog aardig wat contacten bij Barcelona heeft, wist hij spits David Villa voor de microfoon te slepen. Bovendien spreekt Sneeuwvlokje een aardig woordje Spaans. Alsof hij al jaren in het vak zat, zo ondervroeg Koeman de Barcelona-aanvaller.

Dat Barcelona nog steeds een plaatsje in Koemans hart heeft, was wel duidelijk. Na het interview gaf de voormalig verdediger David Villa een bemoedigend tikje tegen de wang en wenste hem en zijn team veel succes in de finale. Vervolgens vertaalde hij voor Toine van Peperstraten de woorden van Villa: "Hij zei dat het een moeilijkere wedstrijd was dan de eerste. Dat kwam omdat Real Madrid anders speelde; aanvallender. Maar Barcelona is gewoon het eigen spel blijven spelen."

Met het 1-1 gelijke spel in Camp Nou kwalificeerde Barcelona zich voor de Champions League-finale. Die wordt afgewerkt in Wembley, het stadion waar Barcelona in 1992 voor het eerst beslag legde op de beker met de grote oren. In een zinderend duel was het uitgerekend Ronald Koeman die met een kiezelharde vrije trap tegenstander Sampdoria naar huis stuurde en de cup naar Barcelona bracht. Wie weet gaat David Villa dat kunststukje dit jaar herhalen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020