Excite

Ronnie Biggs ontsnapt uit verzorgingstehuis

Ronnie Biggs is een held voor sommigen, een grote crimineel voor anderen. In 1963 beroofden Biggs en veertien handlangers een posttrein en wisten een buit van 2,6 miljoen Britse ponden buit te maken. Tegenwoordig zou dat zo'n 50 miljoen euro zijn. In augustus van dit jaar werd Biggs vervroegd vrijgesteld uit mededogen, omdat hij niet lang meer te leven zou hebben. Vreemd genoeg werd Biggs onlangs gespot toen hij op zijn scootmobiel een rondje buiten het verzorgingstehuis maakte.

Het is niet de eerste keer dat Ronnie Biggs 'ontsnapt'. Een jaar na zijn veroordeling tot dertig jaar cel wist Biggs te ontsnappen uit de gevangenis. In Parijs onderging hij plastische chirurgie om onherkenbaar te worden. Vervolgens leefde hij onder een pseudoniem decennia lang in Australië en Brazilië. Geen al te zware ontbering. In 2001 keerde hij terug naar Engeland vanwege gezondheidsproblemen, waarbij hij werd opgepakt.

Onlangs werd Biggs dus vrijgelaten uit de gevangenis om in een verzorgingstehuis zijn dood af te wachten. Ronnie Biggs was dusdanig ziek, dat niemand verwachtte dat de treinrover nog lang zou leven. Verbazing alom uiteraard toen Biggs samen met zijn zoon Michael een rondje maakte op een scootmobiel in de buitenlucht. Uiteraard verdedigt Michael zijn vader door te stellen dat hij dag bij dag leeft en dit toevallig een hele goede dag was.

Afbeelding: dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020