Excite

Rookcontroleurs gaan in pak naar carnaval

De overheid bepaalt waar je aan dood mag gaan en waaraan je niet dood mag gaan. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd wel blijven. Maar de Nederlandse regering heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt door ambtenaren uit te dossen in carnavalspakken en op roken te laten controleren in het zuiden van het land. Dus terwijl heel Nederland zich kapot zuipt, slikt en snuift in Brabant en Limburg, komen rookcontroleurs in feestkleding kijken of iemand soms illegaal een sigaretje aansteekt.

Het rookverbod dient stand te houden!

Dat de Nederlandse regering een enigszins verontrustende obsessie heeft voor het rookgedrag van haar burgers, is inmiddels wel duidelijk. Van alle wantoestanden in het land is het relatief onschuldig opsteken van een sigaret aanleiding om met man en macht en feestkledij uit te rukken naar het carnaval. Het rookverbod dient immers stand te houden en daarvoor worden kosten nog moeite gespaard.

Humor: een rookcontroleur in sigarettenpak

Iedere kip en zoetwatermatroos, elke verpleegster en elke travestiet is verdacht, zodra hij of zij een notitieboekje te voorschijn trekt. Overigens respect voor de controleur die zich durft te kleden in sigarettenkostuum. Ambtenarenhumor, zullen we maar zeggen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor elke kettingroker die zich verkleed als rookcontroleur van de Voedsel en Waren Autoriteit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020