Excite

Rosse buurt bang voor Google

Sinds gisteren worden op Google Street View ook Nederlandse straten getoond. Met het programma kun je bijvoorbeeld bekijken hoe de omgeving is van bepaalde restaurants. Nog lang niet alle steden van Nederland zijn te vinden op Google Street View. Het aanbod is beperkt tot delen van Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zaandam en Volendam. Om de foto’s te maken reisden er camerawagens door de straten. Op de foto’s zijn de gezichten van de passanten onduidelijk gemaakt. Dit omdat er al eerder in Amerika werd geklaagd over de schending van de privacy.

Vlak na de lancering van Google Street View in Nederland is er gezocht op mensen die op de foto’s staan. En terwijl de site nog bezig was met de lancering werden er al blote borsten gespot. De hele dag werden er beelden gevonden van prostituees, hun klanten en een mogelijke drugsdeal de Schiedamseweg in Rotterdam. Ook is de presentator van RTL, Beau van Erven Dorens 'ontdekt' en lijkt er een politieauto te zijn die een voetganger op een zebrapad negeert.

Google was gisteren druk bezig met het verwijderen van de opnames, na aanleiding van diverse klachten. De Rosse buurt is erg bang voor hun privacy en vreest voor de toekomst. Volgens Google is het zoeken van dit soort foto’s niet de bedoeling. Het idee is juist om alvast een straat of buurt te kunnen bekijken waar je naartoe gaat.

De gids tot Google Streetview

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020