Excite

Rotterdam wil Olympische Spelen 2028

Rotterdam wil zich graag profileren als culturele en sportieve hoofdstad van Nederland. De havenstad is nu eenmaal trots op zichzelf. En van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden, zeker Rotterdam niet. Vandaar dat de stad heeft aangekondigd zich kandidaat te willen stellen voor de Olympische Spelen van 2028. Daarmee raakt de Zuid-Hollandse stad Amsterdam in het hart. Honderd jaar na de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 waren het de Noord-Hollanders die de Olympische Spelen ook in 2028 wilden organiseren. Rotterdam durft die strijd wel aan te gaan.

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft besloten zich officieel kandidaat te stellen voor de Olympische Spelen van 2028. Het grootste sportevenement ter wereld moet naar de stad aan de Maas komen. Er zijn veel voordelen te noemen. Zo is tegen die tijd de nieuwe Kuip klaar, waardoor er vlak bij elkaar twee topstadions te vinden zijn in Rotterdam. Tevens zal sportpaleis Ahoy een flinke opknapbeurt hebben gehad en is er een internationale roeibaan te vinden in Nesselande. Voldoende faciliteiten om een Olympische Spelen te organiseren, zeker aangezien er tussen de oude en de nieuwe Kuip nog een indoor Topsportcentrum ligt en Rotterdam ervaring heeft met wereldkampioenschappen judo, tafeltennis en turnen.

Het aantrekken van grote sportevenementen gaat Rotterdam voorlopig goed af. Zo is de start van de Tour de France in 2010 ook in Rotterdam. Bovendien hebben talloze atleten al aangeven Rotterdam te gebruiken om te trainen voor de Olympische Spelen in Londen van 2012. Rotterdam ligt namelijk op dezelfde breedtegraad, wat belangrijk is voor sporters. De bijnaam 'Gateway to London' heeft de stad dan ook al, net zoals internationale aantrekkingskracht met de wereldhaven. Deze week geeft het kabinet naar alle waarschijnlijkheid toestemming om te proberen in 2028 de Olympische Spelen naar Nederland te halen.

Afbeelding: Flickr.com

Meer sport

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020