Excite

Rotterdamse lantaarnpalen vormen roadblock

Dat de gemeentelijke instanties niet altijd even goed met elkaar samen werken, blijkt wel in Rotterdam. In de wijk Oosterflank staan een aantal lantaarnpalen midden op de weg. Hoewel de gemeente al heeft aangegeven de situatie snel op te lossen, wordt nog volop geruzied over de oorzaak.

Vermoedelijk gaat het hier om een miscommunicatie tussen de diverse gemeentelijke diensten. Het probleem ontstond na wegwerkzaamheden en is opnieuw onder de aandacht gebracht door de SP. Die partij heeft de gemeente Rotterdam gevraagd naar de oorzaak van de situatie en de kosten om het probleem te herstellen. Op dit moment is de situatie namelijk levensgevaarlijk; het verkeer moet de palen ontwijken en moet hiervoor soms zelfs over de stoep rijden.

De lantaarnpalen staan niet alleen midden op straat, maar ook midden op parkeerplaatsen. De bewoners zijn niet te spreken over de hernieuwde indeling, want ongelukken gebeuren regelmatig. Zij zagen tijdens de werkzaamheden al dat de verschillende diensten strak langs elkaar heen werkten en dat iedereen een eigen taak had. Hierdoor lijkt niemand de eindverantwoordelijkheid te hebben over het project, waardoor dit soort fouten kunnen voorkomen.

In totaal gaat het om een vijftal lantaarnpalen en men hoopt dat het een kwestie van dagen is voor de lantaarnpalen verwijderd kunnen worden. Dan staan ze er inmiddels al even, dus voor de bewoners zal het ook zeker niet meer op één dag aan komen.

Afbeelding: Sxc.hu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020