Excite

Rotterdamse wethouder geeft salaris aan goed doel

Hans Vervat is wethouder voor de PvdA in Rotterdam. Hij heeft de positie van Economie, Verkeer en Vervoer in de havenstad. De havenondernemer ziet zijn functie als wethouder echt als publieke functie en wil er geen geld aan verdienen. Om zijn idealen kracht bij te zetten, heeft Vervat belooft zijn maandsalaris te schenken aan een goed doel. Dit wil hij doen tot de verkiezingen van maart 2010.

Het geld van wethouder Vervat gaat naar het Fonds Bijzondere Noden in Rotterdam (FBNR). Dit goede doel werd uitgekozen in overleg met de andere wethouders van Rotterdam. Op deze manier wil de PvdA'er een groot gebaar maken. Zijn maandsalaris bedraagt een kleine 9.000 euro per maand, dus dat 'kost' Hans Vervat nogal wat geld tot aan maart. Hiermee wil Vervat duidelijk maken dat zijn beleid hem menens is.

Het FBNR geeft geld aan armlastige Rotterdammers die op straat dreigen te komen staan. "Zo'n 3000 Rotterdamse huishoudens lukt het financieel niet om de eindjes aan elkaar te knopen, zij zitten in een urgente financiële noodsituatie. Dit noodfonds is voor hen echt een laatste redmiddel", aldus Hans Vervat. Het gaat overigens om zijn salaris over de gehele ambtsperiode. Een socialist die zijn ideologie waarmaakt, dus.

Afbeelding: Flickr, FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021