Excite

Rotzooi en graffiti maakt ons racistisch

Zie jij dagelijks enorm veel rotzooi, graffiti en ingeslagen ramen? Dan moet je oppassen. Volgens een recent onderzoek is de kans namelijk aanwezig dat je dan eerder racistisch of een homofoob wordt. Antisociaal gedrag wordt verhoogd wanneer mensen telkens rotzooi zien. Dit onderzoek werd gehouden in Nederland, bij het treinstation van Utrecht.

Er werd aan mensen op het station in Utrecht gevraagd wat ze van moslims en homo’s vonden. Daarna werd het station veertig dagen niet schoongemaakt en kregen de mensen opnieuw de vragen. Hieruit bleek dat er veel meer haatgevoelens zijn wanneer het een troep is. Ook is er een test gedaan waarbij mensen de vraag kregen om naast iemand in de trein te zitten. Hier zat een zwarte man tussen. Er gingen veel minder mensen naast de zwarte man zitten toen de trein een enorme bende was.

Het onderzoek is ook gehouden op straat. Hier stonden mensen om geld op te halen voor een goed doel. Wanneer er meer rotzooi lag, waren mensen minder geneigd om geld te geven dan wanneer het erg schoon was.

Het is duidelijk dat dit probleem aangepakt moet worden en dat er vaker schoongemaakt moet worden. Dit kan duidelijk schelen in de manier hoe mensen op elkaar reageren.

Afbeelding: Flickr account morgaine

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018