Excite

Roze keppeltjes en homopinguins in Amsterdam!

Het meest gezellige en flamboyante weekend van het jaar staat weer op het punt los te barsten. Gay Pride landt dit weekend in Amsterdam en dat wordt een gigantisch groot feest. Een boel gezelligheid, extravagante feesten en iedereen kan lekker zichzelf zijn in Amsterdam.

Dit jaar zullen er voor het eerst roze keppeltjes te zien zijn tijdens Gay Pride. Er zal een Joodse boot meevaren tijdens de Canal Parade. Er was al een christelijke en een islamitische boot, dus de derde grootste monotheïstische godsdienst mag niet ontbreken. Allemaal ter doorbreking van het taboe op anders-seksuelen.

Ook een primeur is het roze kinderfestival. Dat is een segment van Gay Pride dat speciaal gericht is op kinderen. Niet op kinderen die van zichzelf beseffen dat ze op hetzelfde geslacht vallen, maar voor kinderen van homoseksuele ouders. Kortom, iedereen heeft zijn eigen plekje tijdens het grote roze festival.

Traditiegetrouw is er in Artis ook aandacht voor homoseksuelen. Elk jaar is daar tijdens Gay Pride een tour langs homoseksuele dieren. Bijvoorbeeld de homopinguïns. Het stelletje dat in Artis samen is, krijgt extra veel aandacht. Homoseksualiteit komt ook voor bij zwanen en ooievaars, overigens.

Wie van een gezellig feestje houdt, met veel blije mensen, waarbij de kans zeer klein is dat het uit de hand loopt, ga naar Amsterdam dit weekend. Het wordt een spetterende knalfuif. Net als de voorgaande jaren.

Afbeelding: Flickr, josvanzetten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018