Excite

Rupert Murdoch: "Nieuwssites worden betalend"

De crisis bijt ook in medialand, wat voor mediamagnaat Rupert Murdoch voldoende reden is om een voorstel te doen dat het medialandschap drastisch zal veranderen! Als het aan Murdoch ligt, zullen al zijn nieuwssites betalend worden. "Kwaliteitsjournalistiek is niet goedkoop", zegt de baas van News Corporation, "de digitale revolutie heeft veel nieuwe en goedkope distributiekanalen geopend, maar het heeft nieuws niet gratis gemaakt. Daarom willen we voor al onze nieuwswebsites bezoekers laten betalen."

Rupert Murdoch heeft in zijn bedrijf News Corporation een aantal toonaangevende kranten zoals The Times en sinds twee jaar ook de Wall Street Journal. Bovendien bezit hij ook de New York Post, het roddelmagazine The Sun en televisiezender Fox. Als hij zijn plan doorzet, zullen de andere mediagiganten dus wel haast zeker volgen.

Analisten laten zich kritisch uit over Murdoch's plannen. Ze twijfelen er aan of de tendens nog om te keren is. Zouden bezoekers aan websites die altijd alles gratis kregen nu opeens gaan betalen voor de artikelen? Volgens Murdoch is dit geen probleem, hij wil tegen het einde van dit jaar op al zijn sites een betalingssysteem geïmplementeerd zien.

Afbeelding: Flickr, gebruiker World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020