Excite

Russische passagiers weigeren dronken piloot

Wat doe je als je vermoedt dat de piloot van jouw vliegtuig dronken is? Passagiers van een toestel van het Russische Aeroflot weigerde mee te vliegen als de piloot niet vervangen werd. Volgens hen sprak de piloot met dubbele tong en toen Alexander Cheplevsky zich liet zien, waggelde hij tijdens het lopen en had bloeddoorlopen ogen. Er brak een opstand uit onder de voornamelijk Russische passagiers, die vier nieuwe piloten eisten.

Misplaatste excuses

"Er is geen Rus die niet weet hoe een dronken man er uit ziet", verklaarde passagier Katja Kushner na afloop van het debacle. Piloot Cheplevsky beloofde de andere piloten te laten vliegen, maar dat excuus werd niet aanvaard. Ook een woordvoerder van Aeroflot die er bij werd gehaald, deed meer kwaad dan goed bij de passagiers. "Het is niet erg als de piloot dronken is, het vliegtuig vliegt toch praktisch vanzelf", was zijn geruststelling. Uiteraard deed dit de passagiers, die inmiddels bezig waren een petitie te tekenen, geen goed.

Een beroerte is minder erg

Uiteindelijk vertrok het vliegtuig met vier nieuwe piloten en drie uur vertraging naar New York. Alexander Cheplevsky bleek bij onderzoek geen alcohol in het bloed te hebben. Aeroflot gaf massahysterie onder de passagiers als oorzaak van het incident. Hoewel, werd er aan toegevoegd, wellicht had Cheplevsky een beroerte gehad vlak voor de vlucht. Kijk, een beroerte, dat verandert de zaak. Dronkenschap, nou ja, maar een beroerte, dan had hij best kunnen vliegen...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020