Excite

Ruw materiaal aanval Kinneging bij PowNed online

Omroep PowNed heeft woensdagavond de beelden en het geluid online gezet van de aanval van de Leidse hoogleraar Andreas Kinneging op PowNed presentator Rutger Castricum. Het voorval waarbij Kinneging probeerde de presentator te wurgen vond afgelopen maandag plaats, toen Castricum bij het privéadres van de hoogleraar en zijn vrouw was om te filmen. De hoogleraar ontkent dat hij de presentator heeft aangevallen en zegt dat er geknipt is in het filmmateriaal.

Beelden zijn bewijs

Het drie minuten durende ruwe beeldmateriaal laat niets zien van de aanval, omdat de camera vooral naar beneden gericht is. Toch denkt Dominique Weesie van PowNed dat het een bewijs is dat Kinneging schuldig is aan leugens: “Rutger heeft dit liever niet, want hij klinkt best wel bang, maar we moeten ons nu verdedigen tegen leugens.”

Leugens in Pauw & Witteman

Rechtsgeleerde Kinneging en zijn vrouw waren dinsdagavond in het opinieprogramma Pauw & Witteman en verkondigden daar dat het gesprek met Castricum zeker een kwartier duurde. Het stel vond het “Typisch PowNed” om daar maar een klein stukje ervan te laten zien in de uitzending. De beelden bevestigen dat deze uitspraak niet klopt. Kinneging ontkende eveneens in de buurt te zijn geweest van de nek van Rutger Castricum, maar daarover staat niets op film.

Gewraakte column vrouw Kinneging

Rutger Castricum en het PowNed team waren bij het huisadres van Kinneging om zijn vrouw Naema Tahir vragen te stellen over haar optreden in het programma Buitenhof. Daarin beweerde ze dat de persvrijheid beperkt zou moeten worden voor “onbeschofte journalisten,” door hen de toegang te weigeren tot het Binnenhof.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021