Excite

Ruzie John van den Heuvel en Twan Huys over Holleeder

John van den Heuvel en Twan Huys kibbelden vanochtend bij Giel Beelen op 3FM over de uitzending van College Tour met gast Willem Holleeder. Over het verschijnen van de topcrimineel in hert televisieprogramma was al veel discussie, maar de twee journalisten gooiden nog wat olie op het vuur door elkaar live op de radio aan te vallen.

Slechte journalistiek

Volgens John van den Heuvel zou Willem Holleeder nooit een podium moeten krijgen zoals in College Tour is gebeurd. Van den Heuvel beticht Huys in RTL Boulevard van slechte journalistiek. “Je zet iemand op een podium en je laat vragen stellen door studenten die je zelf niet durft te stellen. Je gaat iemand niet confronteren met belangrijke zaken waar hij niet op zou moeten reageren. In principe is alle kritiek die er vooraf is geweest uitgekomen.” Over de ruzie met Twan Huys zegt John van den Heuvel: “Ik vind het jammer om hier ruzie over te maken. Het gesprek was niet aardig.”

Billenkoek

Twan Huys verdedigt zich bij De Wereld Draait Door. “We kregen constant billenboek, tot aan RTL Boulevard vanavond. De macht van De Telegraaf is ongehoord, dat loopt door naar Wakker Nederland en Boulevard. Je staat met 10-0 achter, voordat je iets gemaakt hebt,” zegt Huys.

Interview John van den Heuvel

Tijdens het interview met Willem Holleeder bleek dat van den Heuvel de topcrimineel zelf ook verzocht heeft om een interview. Dat gebeurde per e-mail in januari. Onderdeel van het aanbod was dat Holleeder inzicht zou kunnen krijgen in de tekst en deze ook zou mogen wijzigen. Twan Huys noemt dat “geen journalistiek”. Ook Willem Holleeder zei geen zin te hebben in een ontmoeting met van den Heuvel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020