Excite

Ruzie over de zwarte doos

In Nederland wordt er ruzie gemaakt over de zwarte doos van het vliegtuig dat afgelopen woensdag neerstortte bij Schiphol. Justitie wil namelijk graag inzage in de zwarte doos van de gecrashte Boeing, maar dat mag niet van Pieter van Vollenhoven. Volgens Van Vollenhoven zou meewerken aan justitieel onderzoek de onafhankelijkheid van het onderzoek ondermijnen.

Een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen

Uiteraard is Justitie niet te spreken over de weigering van Pieter van Vollenhoven. Net als de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waar Van Vollenhoven de baas van is, wil Justitie een zo duidelijk mogelijk beeld krijgen van wat er precies gebeurd is. De data op de zwarte doos is daarvoor erg belangrijk.

Had je er maar eerder bij moeten zijn

Van Vollenhoven is van mening dat Justitie alleen in de zwarte doos had mogen kijken als ze het apparaat eerder hadden gevonden dan de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Alleen dan mogen ze de zwarte doos uitlezen. Nu is dat niet gebeurd, dus heeft Justitie gewoon dikke vette pech. Aldus Pieter van Vollenhoven. Momenteel wordt de zwarte doos uitgelezen in Parijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021