Excite

RVD ontkent overlijden prins Friso

Televisiezender National Geographic meldde zondagochtend de dood van prins Friso. Op een zwart scherm condoleerde de zender de Koninklijke familie en de Nederlandse bevolking. Naar aanleiding van het bericht ontkende de Rijksvoorlichtingsdienst dat er iets veranderd was in de situatie van prins Friso. “Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de Prins mededelingen doen.”

Zwart beeld

Zondagochtend was enkele minuten een zwart beeld te zien met de tekst “National Geographic Channel betuigt zijn medeleven aan de Koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid prins Friso.”

Antoin Peters

Het bericht van National Geograpic verspreidde snel via Twitter en andere sociale netwerksites. Ook de landelijke media maakten melden van het bericht. Koninklijk huis verslaggever van RTL Antoin Peters ontkrachtte het bericht en twitterde: “Het bericht van NGC dat Prins Friso overlijden zou zijn is NIET WAAR!” Volgens Peters betrof het een fout van National Geographic.

Grap?

Het is niet duidelijk of de boodschap van National Geographic een grap of een onzorgvuldigheid was. De zender was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Coma

Prins Friso ligt in coma in een ziekenhuis in Londen sinds hij vorig jaar onder een lawine kwam tijdens de jaarlijkse wintersport van de Koninklijke familie. Sinds hij is opgenomen in het ziekenhuis is zijn toestand nog onveranderd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020