Excite

Sarah Palin krijgt nieuwe rol in Amerikaanse politiek

Wat een bijzondere vrouw is die Sarah Palin toch. Van onbekende gouverneur van Alaska werd ze wereldberoemd toen ze de running mate werd van John McCain. Ze maakte veel furore in de Amerikaanse politiek en kreeg een grote groep aanhangers. Ze richt zich vooral op het neo-conservatieve, evangelisch christelijke, plattelandsdeel van de Amerikaanse burgers. Met succes. Inmiddels is ze afgestapt van haar rol als gouverneur en werd ze door FOX News in dienst genomen om haar Republikeinse standpunten te gebruiken bij commentaar op het nieuws en de politiek.

Sarah Palin is nu ook lid geworden van de 'Tea Party' beweging. Een conservatieve club mensen die als enige doel heeft Barack Obama ten val te brengen. Het is een zeer fanatieke groep mensen, die regelmatig leugens en propaganda verspreid om Obama is een slecht daglicht te stellen. Veel van wat Obama verweten wordt, is overigens in gang gezet door Bush en co. Tijdens een speech, onlangs in Nashville, gaf Palin flink af op het gebruik van de teleprompter door Barack Obama.

Bijzonder, want niet veel later werd Palin op het podium geïnterviewd. De antwoorden op de vragen, die ze van te voren wist en die totaal niet kritisch waren, had ze op haar hand geschreven. Daar moest ze regelmatig even spieken. Dus de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, gaat in deze op. Ze gaf in het interview te kennen zeker een gooi te gaan doen naar het presidentsschap in 2012. Ook hoopte ze dat ze inmiddels meer wist over buitenlandse betrekkingen en ingewikkelde politieke aangelegenheden. Dat hoopte ze. En anders schrijft ze wel een spiekbriefje...

Afbeelding: Flickr, auburnxc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020