Excite

Saw VI in Spanje alleen voor 18+

Als je je had verheugd op het vervolg op Saw V, maar nog geen 18 bent, dan heb je in Spanje pech. Daar krijgt de film Saw VI namelijk een ‘X-rating’, wat wil zeggen dat hij alleen geschikt is voor kijkers boven de 18 jaar. Dit is opmerkelijk, want de eerdere Saw-films kregen dit predikaat niet en mochten wel door iedereen bekeken worden.

Buenva Vista, de Spaanse distributeur van de film, heeft de beslissing om de film alleen te vertonen aan kijkers van 18 jaar en ouder aangevochten. De uitslag van dit beroep was op de releasedag van afgelopen vrijdag echter nog niet bekend en waarschijnlijk zal het ook nog wel even duren voor hier een uitspraak in komt.

De distributeur was van plan om in de eerste instantie 300 exemplaren uit te brengen, een behoorlijk aantal voor Spaanse begrippen. Dankzij deze X-rating heeft dat echter niet zoveel zin meer. Films met zo’n rating mogen namelijk niet in commerciële bioscopen vertoond worden. Die mogen alleen in de daarvoor aangewezen bioscopen vertoond worden – en dat zijn er in het hele land slechts acht. Helemaal opvallend is het feit dat in die bioscopen tot nu toe alleen nog maar pornofilms gedraaid werden.

Tot nu toe waren de Saw-films in Spanje ongekend populair en ook de franchise plukte hier zeker een graantje van mee. In 2006 werd met Saw III zo’n 5,3 miljoen euro verdiend en Saw IV en Saw V leverden beiden zo’n 4 miljoen op.

Afbeelding: Flickr account Corn€rSton€

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020