Excite

SBS6 en Net5 willen meer reclame uitzenden

SBS6 en Net5 willen meer reclameblokken gaan uitzenden in de avonden. De reclameblokken worden korter, maar het programma zal dus wel vaker worden onderbroken. In totaal blijf je als kijker evenveel reclame zien, namelijk een maximum van twaalf minuten. Toch lopen de zenders het risico om kijkers te verliezen. Meer reclameblokken zorgt immers voor meer irritatie.

De reclameblokken zullen niet langer dan een minuut duren en in plaats van de gebruikelijke twee keer, zal een programma nu vier of vijf keer onderbroken worden. Er zal eerst een proef plaatsvinden om te kijken of het bevalt. Deze proef vindt plaats tijdens de programma’s House, The Mentalist en The Ghost Whisperer. SBS6 zegt dat ze weer zullen stoppen met de vele reclameblokken als het niet bevalt.

Volgens SBS6 en NET5 zullen mensen minder snel wegzappen, omdat de reclameblokken zo kort zijn. Hierdoor kan er meer geld gevraagd worden voor de spotjes. Het geld kan vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe programma’s.

De kans dat er meer mensen zijn die liever niet naar de zenders meer willen kijken is er ook. Het is vervelend om telkens onderbroken te worden als je een programma probeert te volgen. Ook is er nu minder tijd om even naar de wc te gaan of iets te drinken te pakken. Het is dus maar afwachten of de proef een succes zal worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020