Excite

SC Heerenveen wint de KNVB-beker

Het moest en zou er toch echt een keer van komen. SC Heerenveen kent een geschiedenis waarin de club regelmatig bij de top zat, maar nooit een prijs binnen sleepte. De eerste grote prijs uit de geschiedenis van de Friese club is nu dan toch echt een feit. Na de verloren bekerfinale in 1993 van Ajax en de verloren bekerfinale in 1997 tegen Roda JC won SC Heerenveen gisteren bij de derde poging eindelijk de KNVB beker. De eerste grote prijs voor de club uit het noorden werd meteen groots gevierd.

Spannend was het zeker. In de reguliere speeltijd kwam SC Heerenveen op 1-0 voorsprong tegen het dit seizoen sterk spelende FC Twente. Maar de tukkers kwamen terug, zodat er een verlenging aan te pas moest komen. Ook daarin namen de Friezen brutaal de leiding, maar opnieuw was het FC Twente dat langszij kon komen. Hersi werd de grote held van Enschede, voor heel even. Met een 2-2 stand na 120 minuten werd er overgegaan op strafschoppen. Daarin miste niemand, behalve de eerder genoemde Hersi. Daarmee werd hij de slemiel van de wedstrijd en SC Heerenveen de winnaar van de cup.

's Nachts werd het onrustig in Heerenveen. De prijs werd onmiddellijk groots gevierd, ook al was het midden in de nacht. En feesten, dat kun je wel aan de Friezen overlaten. Die weten hoe je een prijs viert en een feestje in elkaar knutseld. Vraag maar aan een willekeurige schaatsfanaat. Gerald Sibon won voor de vijfde keer de beker in zijn loopbaan. Ook geen sinecure. Hij schoot de beslissende strafschop voor Heerenveen er haarfijn in. Dat zijn mooie momenten voor een voetballer.

Afbeelding: Flickr.com

Meer voetbal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018