Excite

Schaatsen zijn bijna op!

De schaatsen zijn bijna op. Er komt namelijk een periode van enorm koud weer en heel Nederland wil dan ook weer graag op de schaats staan. Net als vorig jaar onder het mom van dat het wel weer eens de laatste keer zou kunnen zijn. Nou, maak je borst maar nat (wel voorzichtig als je dat buiten in de vrieskou doet), want de komende weken kan er veel geschaatst worden. Dat blijkt ook wel uit de mededeling van de schaatsfabrieken vandaag. De voorraad schaatsen is bijna op!

Zowel schaatsfabriek Viking in Almere als Zandstra in Joure zijn bijna door de lange ijzers heen. Het is een gekkenhuis, zo beweert men. Viking beweert dat het 50.000 tot 60.000 schaatsen heeft verkocht, terwijl het gemiddelde op 20.000 per jaar lag. Nederland heeft namelijk een aantal jaren te kampen gehad met milde winters, wat de verkoop van de Noren, kunstschaatsen en hockeyschaatsen geen goed deed.

Zowel Viking als Zandstra geven aan dat het magazijn al aardig leeg begint te raken. Twee modellen van de Noren die Zandstra produceert, zijn al uitverkocht. Nog zes modellen te gaan, aldus een woordvoerder. Dat zal wel lukken, aangezien de komende dagen steeds meer mensen het natuurijs op zullen stappen. Dat hoort toch wel bij een echte strenge Nederlandse winter. Net als een Elfstedentocht...

Afbeelding: Flickr, Zwolle

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021