Excite

Scheidsrechter sterft tijdens voetbalwedstrijd

Scheidsrechter zijn is een zware job. Een scheidsrechter kan het namelijk nooit goed doen. Een scheidsrechter benadeelt altijd wel iemand. Als je graag iedereen te vriend houdt, kun je maar beter geen scheidsrechtersopleiding gaan doen. Dat geldt overigens voor elke sport, maar in het voetbal des te meer. Omdat iedereen verstand heeft van voetbal en er vaak veel supporters langs de kant staan, krijgen voetbalscheidsrechters het vaak extra zwaar te verduren.

Of de druk, de spanning of eventuele aantijgingen meespeelden, is niet bekend, maar in Noord-Holland is afgelopen weekend een scheidsrechter overleden tijdens een wedstrijd. In Enkhuizen speelden Westfrisia 1 tegen Grashoppers 1, een amateurwedstrijd van een alleraardigst niveau. Na 45 minuten spelen zakte de scheidsrechter plotseling in elkaar. Er werden pogingen gedaan de man te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De 47-jarige scheidsrechter uit Heerhugowaard overleed tijdens de rust. Drie ambulances kwamen met spoed naar de voetbalvereniging aan de Immerhornweg. Het haalde allemaal niets meer uit. Een zeer treurige zaak voor familie, de spelende teams en de aanwezige mensen. Dit wens je niemand toe, ook niet een scheidsrechter.

Afbeelding: Flickr, nicksarebi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020