Excite

Schorsing voor bisschop die kort koninklijk huwelijk voorspelde

De bisschop die hardop zei dat hij dacht dat het huwelijk tussen Kate Middleton en prins William nog geen zeven jaar zou duren, is geschorst. Bisschop Pete Broadbent was daar niet opgehouden; hij had ook nog aangegeven dat hij vond dat de prins en zijn verloofde erg sterk leken op oppervlakkige beroemdheden.

Bovendien vond hij het vervelend dat de Britse bevolking waarschijnlijk weer op moest draaien voor een ontzettend dure bruiloft, terwijl er in het koningshuis maar weinig succesvolle, gelukkige huwelijken te vinden zijn. Dat zou dan toch eigenlijk zonde van het geld zijn. Hoewel de bisschop later zijn woorden terugnam en zijn excuses aanbood, leek het al te laat te zijn: dinsdag werd hij voorlopig ontheven van zijn taken.

Bisschop Richard Chartres, onder wie Pete Broadbent valt, heeft aangegeven dat hij geschokt is door de uitspraken. Chartres is een goede vriend van prins Charles, en de kans is groot dat hij in dit geval de trouwceremonie zal leiden. Dit is mogelijk de reden dat hij Broadbent voorlopig geschorst heeft. Het zal ook niet geholpen hebben dat Broadbent in zijn tirade naar Charles verwees met de woorden 'Big Ears'.

Overigens was Broadbent niet alleen negatief; hij gaf – op Facebook – ook aan dat hij blij voor het stel was en dat hij hoopte dat ze een fijn leven tegemoet gingen, maar vond alleen dat dat privé moest blijven en dat het niet zo moest zijn dat de bevolking daarvoor moest betalen.

Afbeelding: onbekend

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021