Excite

Schotse wetenschapper claimt bestaan buitenaardse beschavingen

Duncan Forgan beweert dat er duizenden beschavingen te vinden zijn in het universum. En dat is geen natte vingerwerk van de Schotse wetenschapper aan de University of Edinburgh. Hij kan exacte aantallen noemen voor verschillende scenario's, omdat hij een aantal factoren invoerde in een ingewikkeld computerprogramma. SimUniverse, als het ware.

361, 31.513 of 37.964

De Schotse wetenschapper gebruikte verschillende scenario's. In het scenario waarbij leven moeilijk ontstond, maar evolutie makkelijk gaat, zei het computerprogramma dat er 361 beschavingen in het universum bestaan. Als het leven makkelijk ontstaat, maar evolutie moeilijk verloopt, vertelde de computer dat er 31.513 beschavingen in dit universum moeten bestaan. Tot slot bekeek Forgan wat er gebeurde als verschillende hemellichamen leven konden overgeven tijdens botsingen. Daar kwamen 37.964 beschavingen uit. Kortom, van de conclusie wordt je nog steeds niet veel wijzer.

Eigenlijk zegt dit nog niets

Duncon Forgan geeft het zelf ook toe. Zijn conclusies zeggen eigenlijk nog niets. De wetenschap weet nog te weinig om zekere uitspraken te doen over het universum. Of er daadwerkelijk andere beschavingen bestaan, zal toch echt op een andere manier bewijs moeten komen. En of wij dan in contact kunnen komen met deze buitenaardse beschavingen, betwijfelt Forgan ook. Al met al blijkt het geavanceerde computerprogramma van Forgan dan wellicht toch niet meer dan een gepimpte SimUniverse. Forgan publiceerde zijn voorspellingen over buitenaardse beschavingen in het vakblad Journal of Astrobiology.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020