Excite

Schumacher: "Te vroeg voor rentree naar F1"

Een tegenvaller voor alle F1-fans, Michael Schumacher keert uiteindelijk toch niet terug naar Formule 1. Wegens aanhoudende nekklachten is het hem met drang afgeraden nog in zijn Ferrari te stappen. Voor de 40-jarige Duitser een enorme teleurstelling, voor zijn miljoenen fans over de hele wereld ongetwijfeld ook.

Schumacher beëindigde zijn loopbaan als Formule 1-coureur in 2006, toen hij na een motorongeluk zwaar nekletsel opliep. Hij had aan vriend en mede-coureur Felipe Massa voorgesteld zijn plaats in te nemen in Valencia. Massa zelf kan onmogelijk deelnemen door een bizar ongeluk waarbij een onderdeel van de wagen van een tegenstander tegen zijn helm terechtkwam tijdens de kwalificatieronde. Het stuk belandde op het vizier van de Braziliaan, het kwetsbaarste deel van de helm. Door de snelheid was de impact te vergelijken met een gewicht van meer dan 100 kilo. Na een aantal dagen op de intensieve zorgen gaat het nu beter met hem.

Wat Schumacher betreft: het negatieve advies om deel te nemen aan eender welke Formule 1-race volgt op een intensieve medische en therapeutische behandeling. Die heeft helaas niet het gewenste resultaat gegeven en Schumacher gaf gisteren zelf op zijn eigen site te kennen dat hij lichamelijk niet klaar is voor een rentree in de F1.

Afbeelding: Flickr, gebruiker PH-stop

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020