Excite

Schwarzenegger doet uitverkoop om Californië te redden

Mensen die economisch in de penarie zitten, zien zichzelf vaak gedwongen om bezittingen te verkopen via de rommelmarkt. In moderne tijden speelt die rommelmarkt zich online af, op sites als eBay en Craigslist, een Amerikaanse variant van Marktplaats.nl en Speurders.nl. Wat echter uniek is, is dat een complete staat items te koop aan gaat bieden op dat soort sites om het gat in de begroting te dichten. Californië is momenteel zo'n staat.

Gouverneur Arnold Schwarzenegger is waarschijnlijk de wanhoop nabij. Zijn oplossing voor het gigantische gat in de begroting is het online verkopen van items die de staat Californië niet meer nodig heeft. Dat zijn bijvoorbeeld auto's, maar ook computers en verrekijkers. Het gaat om items die niet meer nodig zijn of die nooit zijn geclaimd door de wetmatige eigenaar. Maar liefst 6000 van dat soort items zijn online gezet, in de hoop dat het genoeg geld opbrengt om de begroting rond te krijgen. Wanhopig? Absoluut, maar ook zeer innovatief.

Om de waarde van bepaalde items te vergroten, heeft Arnold Schwarzenegger zijn handtekening gezet op bijvoorbeeld de zonnekleppen in auto's. Alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen. Hoewel de vraag is of Californië nog te redden valt als de gouverneur besluit om eBay te gebruiken als economische stimulering. Belasting kun je tenslotte ook niet betalen via PayPal. Schwarzenegger zelf is overigens erg optimistisch in zijn uitlatingen over het plan. Hij verwacht de nodige centen binnen te slepen.

Afbeelding: Flickr, d_vdm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021