Excite

Schwarzenegger zegt "Fuck you" tegen raadslid

Het zat er natuurlijk aan te komen. Als je Arnold Schwarzenegger als gouverneur kiest, dan ga je een keer tegen spierballen aanlopen. En dat is precies wat Schwarzenegger onlangs heeft gedaan. Het Californische raadslid Tom Ammiano had een wetsvoorstel ingediend, wat Scharzenegger weigerde te ondertekenen. Zijn schriftelijke motivatie was netjes, behalve als je de eerste letters van elke regel van boven naar onder las. Dan spelde het: "fuck you".

Waar het wetsvoorstel over ging, is niet zo boeiend. Het feit is dat het aan is tussen Ammiano en Schwarzenegger. Ammiano heeft duidelijk de verkeerde boos gemaakt. Een tijd geleden sprak Schwarzenegger op een bijeenkomst waar vooral Democraten aanwezig waren. De Republikeinse gouverneur werd uitgejoeld tijdens zijn speech, waarna Ammiano het podium betrad en de gouverneur verbaal met de grond gelijk maakte. Fysiek is uiteraard onmogelijk.

Sindsdien heeft Schwarzenegger vijf voorstellen van Ammiano van een veto voorzien. Omdat je nu eenmaal niet met de Terminator solt. Zijn laatste subtiele 'fuck you' naar Ammiano is het laatste wapenfeit. "Goh, ook toevallig", was de reactie van een woordvoerder van de gouverneur, toen navraag werd gedaan over de boodschap. Ammiano heeft inmiddels aangegeven de strijdbijl te willen begraven. Logisch, van Arnie ga je namelijk niet winnen.

Afbeelding: Flickr, d_vdm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020