Excite

Senseo koffie met opzet te slap

Koffiepads van Senseo zijn jarenlang met opzet te slap gemaakt door Sara Lee, de voormalige moedermaatschappij van Douwe Egberts. Dat vertelde bestuursvoorzitter van Douwe Egberts Michiel Herkemij. De koffiehoeveelheid in de pads werd om kosten te besparen door het bedrijf teruggebracht van 7,5 gram naar 7 gram.

Slappe koffie

Op consumentensites werd al jarenlang geklaagd over slappe koffie. Herkenij zegt dat er op allerlei punten geprobeerd werd kosten te besparen. “De kwaliteit is er de afgelopen jaren door de kostenbesparingen van Sara Lee zwaar bij ingeschoten.” Volgens Herkenij loop je daardoor het gevaar om te verliezen van de huismerken koffie. “Hun koffie is van dezelfde kwaliteit en twintig procent goedkoper. Kwaliteit is het enige waarmee je je kunt onderscheiden”.

Hoge prijzen

Ondanks de verslechterde kwaliteit koffie wist Sara Lee toch ieder jaar winst te behalen. Volgens Herkenij was de enige reden daarvoor dat de prijzen verhoogd werden, maar de kwaliteit ging omlaag.

Senseo weer op sterkte

Afgelopen zomer onttrok Douwe Egberts zich aan Sara Lee. Het merk heet nu D.E Master Blenders 1753. Herkenij vertelt in de Volkskrant dat Sarah Lee haar dochteronderneming Douwe Egberts jarenlang heeft verwaarloosd. “In 2001 is Senseo op de markt gebracht. Sindsdien is er geen klap meer gebeurd.” Direct na de zelfstandigheid van Douwe Egberts in de zomer is de koffie in de Senseo pad weer aangevuld tot 7,5 gram.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020