Excite

Sepp Blatter onder vuur na homo-opmerking

FIFA voorzitter Sepp Blatter heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien. Na de toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar ontstond er veel kritiek op het anti-homo beleid van het land. Desgevraagd antwoordde Blatter dat homo’s dan maar even niet seksueel actief moeten zijn.

Ondanks claims dat Qatar het meest liberale land in het Midden-Oosten staan er flinke straffen op homoseksualiteit. Overtreders kunnen worden veroordeeld tot maximaal vijf jaar gevangenisstraf. Ook lijfstraffen en deportatie behoren tot de mogelijkheden. In juni deed Amnesty International al een beroep op Qatar om de wetten waarmee vrouwen onderdrukt worden te herzien. Met dat liberalisme valt het dus wel mee.

Blatter, die al tijden onder vuur ligt, realiseerde zich dat zijn opmerking misschien niet zo handig was en ontstak direct in een omslachtig relaas om zijn fout recht te zetten. De FIFA bobo wist te melden dat het Midden-Oosten nou eenmaal een andere cultuur en religie kent, maar dat het voetbal open staat voor alles en iedereen. Vervolgens stelde Blatter het journaille gerust door uit te leggen dat homo’s heus wel toegelaten worden tot de stadions.

Groeperingen die opkomen voor de rechten van homoseksuelen hebben excuses en zelfs het aftreden van Blatter geëist. Volgens de BBC is Blatter dit niet van plan. De FIFA vindt dat haar voorzitter tijdens de bewuste persconferentie voldoende opheldering heeft gegeven. Hieronder zie je de reactie van Sepp Blatter na zijn controversiële opmerking. Oordeel zelf.


Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021