Excite

Serena Williams bedreigt lijnrechter

Kim Clijsters is weer helemaal terug. De "comeback mum" staat namelijk in de finale van het US Open. Dat doet de Belgische toptennister heel erg goed. Zij verbaasd vriend en vijand met haar sterke optreden en finale van het US Open is een beloning voor het harde werken dat Clijsters heeft moeten verrichten om zover te komen. Het is namelijk niet makkelijk om terug te keren op het hoogste niveau van een sport, nadat je er een tijd uit bent geweest. Laat staan nadat je een kind op de wereld hebt gezet.

Maar de manier waarop Kim Clijsters in de finale van de US Open terecht is gekomen, is enigszins apart. Clijsters stond in de halve finale tegen Serena Williams, die al de nodige titels op haar naam heeft staan. Nadat Clijsters de eerste set met 6-4 had gewonnen, werd de tweede set enorm spannend. Toen Clijsters op matchpoint stond, kreeg Williams tijdens haar service een voetfout tegen geroepen. Daarop bedreigde ze de lijnrechter en kreeg de Amerikaanse een waarschuwing. Door die waarschuwing ging het punt naar Clijsters en won ze zo de wedstrijd.

Dankzij een waarschuwing in de finale van een groot tennistoernooi komen, is natuurlijk erg bijzonder. Maar dat neemt niets weg aan de klasse van Clijsters. Het feit dat Williams "I will kill you" zou hebben gezegd tegen de lijnrechter en daardoor de wedstrijd verloor, wil niet zeggen dat Clijsters niet had gewonnen als Williams haar kalmte had bewaard. In de finale staat de Belgische tegenover de Deense Caroline Wozniacki, dus dat wordt een Europees onderonsje op het US Open.

Afbeelding: Flickr, Mister-E

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020