Excite

Serie over Vincent van Gogh is belediging

De nabestaanden van Vincent van Gogh hebben forse kritiek op de nieuwe televisieserie van de EO over het leven van de schilder. In de serie “Een huis voor Vincent” werkten onder andere Barry Astma en Jeroen Krabbé mee.

Sensationeel

Johan van Gogh, een erfgenaam van de kunstschilder noemt de serie in het Algemeen Dagblad “stemmingmakerij”. De zoon van de volle neef van Vincent van Gogh en is het niet eens met de manier waarop Jeroen Krabbé zijn vader neerzet. Hij is woedend: “Ze vinden het verhaal van mijn vader Vincent Willem blijkbaar niet spannend genoeg, dus hebben ze het maar lekker sensationeel gemaakt. Natuurlijk bestaat er vrijheid van meningsuiting, maar dit gaat te ver.”

Verhaal klopt niet

Volgens van Gogh klopt het verhaal niet dat wordt neergezet over zijn vader. Hij is dan ook beledigd dat de EO het verhaal zo heeft aangedikt. “Het ergste vind ik dat Krabbé hem gaat neerzetten als iemand die probeerde Van Goghs schilderijen te verkwanselen in Parijs”, aldus Johan van Gogh.

Ietwat gedramatiseerd

De EO heeft verontwaardigd gereageerd op de kritiek van de familie van Gogh. “Wij hebben Vincent van Gogh en zijn neef Vincent Willem niet gekend. Natuurlijk is het dus ietwat gedramatiseerd. We zijn voor research wel langsgegaan bij Van Goghs erven, via het Van Gogh Museum,” zo meldt de eindredactrice van de EO Jacomien Nijhof. Johan van Gogh wilde hen niet spreken.

Serie op TV

De serie “Van Gogh, een huis voor Vincent” is vanaf januari 2013 te zien op Nederland 1. Pim van Hoeve heeft de reeks geregisseerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019