Excite

Sesamstraat op de homepage van Google!

Wie naar Google.nl gaat, wordt begroet door Ieniemienie. Het muisje uit Sesamstraat is prominent in het logo van Google opgenomen. Dat is omdat Sesamstraat haar veertigste verjaardag viert en Google werkt daar graag aan mee. Als op het logo van Google gedrukt wordt, ga je automatisch naar de zoekresultaten die horen bij 'Sesamstraat'. Ingenieus en goede marketing, uiteraard.

Wie naar de Engelse Google gaat, namelijk Google.co.uk, komt andere televisiehelden tegen. Wallace en Gromit staan daar prominent in het Google-logo. Sterker nog, de kleifiguren maken het Google-logo. Ook hier betekent klikken dat je naar de zoekresultaten gaat die horen bij Wallace en Gromit. De eer krijgen Wallace en Gromit, omdat zij inmiddels twintig jaar bestaan. Ze zijn vooral beroemd vanwege de films van 30 minuten over hun avonturen, maar hebben ook al een bioscoopfilm uit.

Het aanpassen van het logo van Google wordt een Doodle genoemd. Google gebruikt deze Doodles om de aandacht te vestigen op allerlei gebeurtenissen. Zo stond de Doodle vorige week nog in het teken van Halloween. Het veertig jarig jubileum van de Apollo 11, de vijftigste verjaardag van de ontdekking van het DNA en beroemdheden als Michael Jackson, Albert Einstein en Leonardo DaVinci zijn allemaal Doodle geweest.

Afbeelding: Nldata.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020