Excite

Shia LaBeouf verkracht tijdens one-man-show

  • © Getty Images
De 28-jarige acteur Shia LaBeouf is verkracht door een fan tijdens zijn one-man-show in Los Angeles. Dat maakte de Transformers-acteur deze week bekend. Voor zijn show zat hij 5 dagen in februari in een galerie en nodigde hij mensen uit om in stilte met hem te zitten. Om beurten mochten mensen in een kleine ruimte komen waar Shia al zat met een papieren zak over zijn hoofd met de woorden 'I AM NOT FAMOUS ANYMORE' erop.

Een van de 'deelnemers' aan de show was een vrouw, die samen met haar vriendje langs kwam. Zij ging de ruimte in en pakte de zweep die LaBeouf er had liggen als verwijzing naar zijn optreden in Indiana Jones. De vrouw sloeg hem eerst tien minuten op zijn benen met de zweep en trok hem daarna de kleren van zijn lijf en verkrachtte hem.

Twee artiesten die ook meewerkten met de show geven aan dat ze hebben ingegrepen zodra ze in de gaten kregen wat er gebeurde. Het was namelijk niet de bedoeling dat mensen met hem konden doen wat ze wilden. Triest detail was dat de vriendin van LaBeouf ten tijde van de verkrachting ook in de rij stond om hem te zien.

Het is niet duidelijk of er aangifte gedaan is bij de politie. Wel is de samenwerking met de acteur voortgezet. Ondanks deze traumatiserende ervaring, heeft LaBeouf al aangegeven dat het een bijzonder experiment is geweest, waarbij hij meer liefde heeft ervaren dan ooit het geval was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020