Excite

Shrek wint van Sex and the City 2

Het was een hevige strijd in de Amerikaanse box office, ook wel de ranglijst van opbrengsten van een film genoemd. Het spande er heftig om. Shrek Forever After was net uitgekomen, net als Sex And The City 2. Wie zou het beter doen? De vrouwenfilm, die neer komt op een televisieshow, maar dan tweeënhalf uur lang, of het groene monster en de tekenfilmfiguren uit het sprookjesbos? Uiteindelijk bleek het groene monster uit het moeras het beter te doen dan de vier aantrekkelijke vrouwen op leeftijd. Shrek versloeg Sex And The City 2 in de Amerikaanse box office.

Het was Shrek die maar liefst $43,3 miljoen ophaalde in het openingsweekend. Sex And The City kon daar slechts $32,1 miljoen tegenover zette. Dat is zelfs veel minder dan de originele speelfilm van de vier New Yorkse vrouwen uit 2008 ($56,8 miljoen). De slechte opkomst bij Sex And The City wordt mede verklaard door de slechte reviews die de film heeft gekregen in de diverse Amerikaanse media. Doordat de film aardig werd neergesabeld, zijn minder mensen de film gaan zien. Een populaire familiefilm als Shrek trekt uiteraard altijd veel gezinnen en jonge kinderen, dus een dergelijke film kan rekenen op vast publiek.

De film Sex And The City wordt gezien als smakeloos, omdat de seksueel bevrijde vrouwen naar Abu Dhabi gaan. Moslims komen er slecht vanaf en de hele oosterse cultuur wordt vermaakt tot een stereotype muur waar de vier Amerikaanse vrouwen grappen tegen aan mogen gooien. Dat de Arabieren er sowieso wat minder uitkwamen dan Shrek, bewijst ook de derde plaats van Prince of Persia: The Sands of Time ($30,1 miljoen). Op een vierde plek staat Iron Man 2 en als vijfde wordt Robin Hood genoteerd.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019