Excite

Sieneke kansloos op het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival lijkt nog ver weg. Toch nemen de geruchten rond het festival al toe. Elk jaar kijken veel mensen er weer naar uit, en elk jaar worden er weer veel, met name Nederlanders, teleurgesteld. Hun favoriet heeft dan niet gewonnen. Gelukkig hebben we dit jaar Sieneke. Zij zal het nummer van Pierre Kartner - inclusief draaiorgel - ten gehore brengen tijdens het Songfestival. Dat kan haast niet verkeerd gaan, zou je zeggen. Toch denken de Engelse bookmakers daar anders over.

Het is algemeen bekend dat je in Engeland op alles kunt wedden wat los en vast zit. Dus ook op het Eurovisie Songfestival. Wie er wint, wie er de minste punten krijgt of tijdens welk liedje er een streaker het podium op komt. Dat laatste krijgt bijna een grotere kans dan dat Sieneke het Eurovisie Songfestival wint, aldus de Britse wedkantoren. De verhoudingen waartegen haar overwinning staat, zijn namelijk niet echt gunstig. Haar kansen liggen tussen de 1 uit 100 en 1 uit 150. Ga er dan maar vanuit dat de Engelse wedkantoren onze Sieneke weinig hoop op zege geven.

Toch is daarmee niets gezegd. Ten eerste blijft het gokken tot het daadwerkelijke moment zover is. Ten tweede zijn de meeste publiciteitscampagnes nog niet begonnen. Ook Sieneke zal nog haar best gaan doen meer bekendheid te krijgen in andere landen. Want net als een bij politicus moeten de stemmen geworven worden. Verder zijn van een aantal landen de inzendingen nog helemaal niet zeker, dus er valt nog weinig te vergelijken. Toch doen de Britse wedkantoren dat wel. Grote kanshebbers zijn momenteel Duitsland, Israël, Azerbeidzjan, Denemarken en Armenië.

Afbeelding: Telegraaf.nl/Ab Blauw

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020