Excite

Sieneke moet op haar stem letten

Het zit Sieneke niet echt mee. Ze heeft een razendpopulair lied, alle andere kandidaten voor het Eurovisie Songfestival kennen het refrein uit hun hoofd en ze heeft een gigantisch opvallend gadget voor op het podium met haar draaiorgel. Hoewel bookmakers Sieneke geen kans geven om zelfs maar de finale te halen, zijn heel veel andere kenners het daar niet mee eens. Maar dan moet wel de stem functioneren, natuurlijk. Met een keelonsteking sha-la-lie zingen wordt 'm nu eenmaal niet.

Ze kampt met een keelontsteking. Ons lieve Brabantse zangeresje heeft al last van haar keel sinds haar spoedcursus Engels. Ze moest toen zoveel praten, dat haar stembanden rauw zijn geworden. Uiteraard krijgt ze allerlei hulp en advies over het soepel houden van de stembanden, voordat ze klinkt als een hese porno-actrice tijdens haar optreden aanstaande donderdag. Bovendien moet ze zo min mogelijk praten. Het succes van Sieneke heeft in ieder geval een nieuwe dimensie gekregen. Haar kamp laat dan ook weten, dat als Nederland niet door gaat naar de finale, het volkomen te wijten is aan de keelontsteking. Dat het van te voren maar alvast duidelijk is.

Behalve haar stem zal Sieneke nog iets moeten missen tijdens het Songfestival. Pierre Kartner kan helaas niet komen om zijn liedje live te horen. Hij heeft last van zijn rug en mag van de dokter niet reizen. Jammer, want dat zet een streep door een aantal persmomentjes. Kartner moet thuis blijven en het is nog maar de vraag of de stem van Sieneke komt opdagen. Anders wordt het namelijk helemaal niets in Oslo en dat zou toch jammer zijn. Heb je dat hele draaiorgel voor niets mee lopen sjouwen.

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020