Excite

Sieneke verliest halve finale zonder Vader Abraham

Het is Sieneke gisteren helaas niet gelukt om met het nummer Sha-la-lie de finale van het Eurovisie Songfestival te bereiken. De teleurstelling moest ze alleen verwerken, want de schrijver van het liedje, Vader Abraham, kon haar telefonisch niet bereiken om met haar mee te leven.

Pierre Kartner had namelijk het telefoonnummer van de zangeres niet en moest daarvoor naar Marianne Weber. Die wilde echter het mobiele nummer niet geven, omdat ze dacht dat dat beter zou zijn. Kartner moest dus tot vanmorgen wachten. Toen kon hij de TROS bellen om het nummer van Sieneke te vragen. Inmiddels hebben ze elkaar gesproken en wist Kartner te melden dat Sieneke blij was dat het voorbij was.

Het verlies is volgens Kartner geen ramp, hij gelooft er heilig in dat Sieneke nog een grootse carrière voor zich heeft en dat Sha-la-lie daar altijd een belangrijk deel van uit zal maken. Het nummer zal ze ongetwijfeld over twintig jaar nog zingen, aldus Kartner.

Overigens had Sieneke het gisteren wel extra zwaar: haar draaiorgel werkte niet goed en ze zat in de tweede halve finale, waar het niveau veel hoger was dan in de eerste halve finale. Van de 17 nummers zouden er 7 afvallen.

Hoewel Sieneke haar best heeft gedaan, is het voor Nederland inmiddels het zevende jaar dat men er niet in geslaagd is om zich te plaatsen voor de finale. Hiermee zijn wij het slechtst presterende land van de afgelopen jaren.

Afbeelding: Flickr account aktiviosio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020