Excite

Sieneke vlucht het klooster in

Het leverde nogal wat kritiek op. Het draaiorgel van Sieneke. Sieneke werd door Pierre Kartner hoogstpersoonlijk verkozen als de ambassadrice van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Daar was lang niet iedereen het mee eens. De vertolking van het nummer Sha La La door de 17-jarige zangeres werd nogal simpel bevonden. Het ging bijna zover, dat Pierre Kartner zijn grootste criticus, Albert Verlinde, buiten de studio wilde opwachten om eens een hartig woordje te praten. Maar nu iedereen een beetje begint te wennen aan het niveau van het liedje en de zangeres, gaat de storm rond Sieneke liggen.

Het grootste probleem blijft echter dat het Eurovisie Songfestival internationaal is. En dus moet er Engels gepraat worden. Omdat Sieneke niet zo goed is in Engels, gaat ze dat in een klooster bijspijkeren. Dus Sieneke gaat het klooster in. Daarbij moet ze Engelse kranten lezen en de hele dag Engels praten. Ze hoopt dan eenmaal tijdens het songfestival de pers vlekkeloos te woord te kunnen staan in vloeiend Engels. Dat hopen wij natuurlijk ook, want het Engels van Sieneke is momenteel van dusdanig niveau, dat er een paar potentiële YouTube-hits in zitten.

Het regime van de nonnen tijdens de Engelse les is uitermate streng. Er wordt zelfs verwacht dat Sieneke Engels praat als ze met haar ouders belt. Dat vereist dus ook het nodige aanpassingsvermogen van de ouders. Of Sieneke ook het draaiorgel mee mag nemen het klooster in, is nog maar de vraag. Wij gaan er van uit van niet. Maar wie weet kan Pierre Kartner nog wat dingen regelen bij de nonnen.

Afbeelding: Flickr, Rita Willaert

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020