Excite

Simon Cowell weer op Amerikaanse tv

Het was even spannend, maar de kogel is eindelijk door de kerk: Simon Cowell komt weer terug in de jury van de eerste Amerikaanse serie van X Factor. Zijn terugkeer naar de Amerikaanse tv werd groots aangekondigd via een commercial tijdens de Super Bowl. Cowell maakte direct de prijs voor de winnaar bekend: een platencontract van maar liefst vijf miljoen dollar.

Dit is een behoorlijk verschil met de winnaars van de Engelse versie: die krijgen een contract van ‘slechts’ 1 miljoen pond. Ook andere regels lijken aangepast; de auditierondes in Amerika zijn al geopend voor kinderen vanaf twaalf jaar. Deze rondes beginnen in maart van dit jaar. De nieuwe serie van X Factor zal in de herfst te zien zijn.

Inmiddels is ook bekend dat Simon’s favoriete jurylid, Cheryl Cole, ook met hem mee naar Amerika gaat. Simon wilde Cheryl er graag in hebben, maar even leek het erop dat de grote bazen van Fox niet dachten dat ze bekend genoeg in Amerika was. Inmiddels blijkt de zangeres en ex-WAG dan toch een contract getekend te hebben en is de deal beklonken.

Cheryl zou voor haar lidmaatschap van de jury het mooie bedrag van 10 miljoen pond op haar rekening bijgeschreven krijgen. Cheryl verscheen overigens niet in de commercial, die waarschijnlijk zo’n drie miljoen dollar gekost heeft.

Afbeelding: Flickr account cliff1066

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021