Excite

Simply Red neemt afscheid in GelreDome

Simply Red stopt er na 25 jaar mee. De roodharige zanger Mick Hucknall wil alleen verder en doet dat na een reeks afscheidsconcerten over de hele wereld. Nederlandse fans kunnen in het Arnhemse GelreDome afscheid nemen van de band.

Simply Red is één van de oudste klassieke pop/rock bands die nog bestaan. Met hits als The Right Thing, Holding Back The Years en If You Don’t Know Me By Now wist de band meer dan 55 miljoen albums te verkopen. Daarnaast werden in totaal meer dan 1100 concerten gegeven, die zo’n 11 miljoen mensen aantrokken.

Voor Hucknall is het nu echter tijd om op eigen benen te staan. Hij wil graag solo en stapt daarom uit de band. Om de fans echter wel een waardig afscheid te geven, wordt er in april gestart met een wereldwijde afscheidstournee die in Zuid-Amerika van start zal gaan. Vervolgens zal de band optreden in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Europa. Op 3 december staan ze in het GelreDome. De kaartverkoop voor dit concert begint zaterdag al.

Overigens zijn de solo-plannen van Hucknall niet helemaal nieuw; in 2008 bracht hij het album Tribute to Bobby uit. De singles Poverty en Farther Up The Road werden uitgebracht, maar echt heel hoog kwam het album niet in de hitlijsten te staan. Hucknall heeft in geval van falen ook nog een Plan B: hij schijnt een poging gedaan te hebben om de voetbalclub Manchester United te kopen.

Afbeelding: Flickr account payayita

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020