Excite

Skin verhaalt over drama Pukkelpop

Het werd door de organisatie van Pukkelpop de zwartste dag in de geschiedenis van Belgische Festivals genoemd. De storm die gisteren over het festivalterrein raasde, kostte aan vijf mensen het leven en er vielen tientallen gewonden. Ook de artiesten kregen het zwaar te verduren, zoals zangeres Skin van de rockformatie Skunk Anansie.

Skin stond met haar band op de main stage toen het noodweer in volle hevigheid losbarste. Op haar Facebook-pagina doet ze uit de doeken wat er gebeurde. ‘We zijn nog steeds op Pukkelpop, dat zonnig begon maar eindigde in noodweer. Er is een toren op onze truck gewaaid en we moesten tijdens onze set voor ons leven rennen toen er enorme hagelstenen op het podium sloegen.

Natuurlijk is de zangeres vooral begaan met de slachtoffers die zijn gevallen. ‘Dit was het meest enge moment dat ik in mijn carrière heb meegemaakt. Er zouden vijf mensen zijn omgekomen. Mijn gedachten gaan uit naar hun families. Het is een tragische dag.

De Smith Westerns waren wat minder subtiel in hun commentaar. ‘Hopelijk zijn ze verzekerd, want alles is kapot.’ Toen echter duidelijk werd dat er ook mensen waren overleden tijdens het noodweer, bood zanger Cullen Omori zijn excuses aan voor zijn harde tweet.

Pukkelpop is inmiddels volledig afgeblazen. Volgens de organisatie mocht het financiële niet boven de menselijk factor worden verkozen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020