Excite

Slachtoffers Badr Hari geschokt over vrijlating

Badr Hari mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat besliste de Amsterdamse rechtbank vrijdagmiddag. De kickboxer kon vrijdag meteen naar huis, waar zijn vriendin Estelle een feestje had georganiseerd. Het Openbaar Ministerie en de slachtoffers van Badr Hari zijn geschokt over de uitspraak en spreken van een onbegrijpelijke beslissing van de rechtbank.

Op vrije voeten

Het Openbaar Ministerie vreest dat Badr Hari met zijn dubbele nationaliteit naar Marokko vertrekt en niet meer berecht kan worden. Bovendien zou de boxer mogelijk getuigen kunnen proberen te beïnvloeden. Badr Hari bood wel zijn excuses aan voorde klap die hij uitdeelde aan Everink. Volgens de Hari is hij een sportman in hart en nieren, maar is hij nu even van zijn voetstuk gevallen.

Slachtoffer in shock

Slachtoffer van Hari, miljonair Koen Everink is in shock over de vrijlating. Via zijn advocaat Alexander de Swart laat Everink in een korte reactie weten: “Dit kwam als complete verrassing.” Tegen de uitspraak van vrijdag kan niet in hoger beroep worden gegaan.

Inhoudelijke behandeling

De Swart uit zijn onbegrip over de gang van zaken. “Vreemd dat een slachtoffer in deze fase van het proces totaal geen inspraak heeft,” zegt de strafpleiter in het Algemeen Dagblad. De zaak wordt nog wel inhoudelijk behandeld.

Geweldsmisdrijf

Badr Hari wordt verdacht van poging tot doodslag , nadat hij tijdens het dancefeest Sensation White Koen Everink in elkaar sloeg. Everink liep hierbij ernstig letsel op, waaronder een gecompliceerde beenbreuk. Het slachtoffer is nog steeds aan het revalideren, zowel fysiek als mentaal. Naast deze aanklacht die in januari 2013 zal worden behandeld, wordt Hari verdacht van acht andere geweldsmisdrijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020