Excite

Slashcensuur op Canadees Guns n' Roses concert

Waar een breuk toe leiden kan... Enkele Canadese Guns N' Roses-fans hebben het afgelopen zaterdag aan den lijve mogen ondervinden. Fans in Slashkleding werden vriendelijk verzocht de Slashsymbolen te verwijderen.

‘No Slash shirts or Slashcaps allowed’. Niet de woorden die een fan van het eerste uur wil horen als hij naar een concert gaat van zijn Guns N' Roses... Sommige concertgangers hebben het advies van de security opgevolgd en hebben het T-shirt dan maar binnenstebuiten gedragen of de Slashpet afgezet. Anderen hebben het Slashshirt aangehouden en zijn teleurgesteld naar huis getrokken; weliswaar zonder concertanekdotes.

Neen, deze Slashcensuur is geen uitgekookte marketingstrategie om de verkoop van de nieuwe t-shirts aan te zwengelen. Het is het eenvoudig verhaal van een onverteerde breuk, van een onopgeloste ruzie. Sinds 1993 moet W. Axl Rose het stellen zonder de legendarische riffs van Slash en zonder de diensten van onder andere bassist Duff Rose Mckagan. Ze konden zich niet langer verzoenen met het eerder aparte karakter van de zanger. Na de split zijn al de partijen een eigen weg ingeslagen. Slash en Mckagan hebben samen Velvet Revolver opgericht in 2003. W. Axl Rose is altijd blijven toeren, steeds met een wisselende bezetting. Tot op heden zijn verzoeningspogingen op niets uitgelopen. Links en rechts viel wel eens het r-woord, reünie. Maar tevergeefs. Hoe lucratief reünies dezer dagen in de rockscène ook mogen zijn, Slash heeft onlangs nog laten weten dat hij een reünie uitsluit.

Het ziet er dus niet naar uit dat de twee snel bij elkaar op de koffie zullen gaan om te praten over de goede oude tijd. Maar je weet nooit… In tussentijd zullen we alvast moeten wennen aan de nieuwe dresscode voor Guns N’ Roses-concerten.

Afbeelding: Wikicommons

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020