Excite

Slipjesstelende kolonel geeft moorden toe

Kolonel David Russell Williams heeft voor de rechtbank toegegeven dat hij honderden slipjes van vrouwen gestolen heeft en dat een aantal van die diefstallen hebben geleid tot een handgemeen met de slachtoffers, waarbij er uiteindelijk twee ook stierven.

Williams kon weinig anders doen dan zijn misdaden toegeven, want experts vonden een gedetailleerd rapport over zijn misdrijven op zijn computer, ver verstopt in een reeks subfolders. In dit rapport werden alle misdrijven tot in de puntjes beschreven en ondersteund met fotografisch bewijs. De rechter kreeg slechts een deel van deze foto’s te zien, maar die namen al vijf dikke mappen in beslag.

Williams bleek het vooral gemunt te hebben op huizen bij hem in de buurt. Hij had zelf twee huizen en kon zo in twee omgevingen opereren. Hij brak bovendien regelmatig meerdere keren in één huis in. Een enkele keer zelfs tot negen keer toe. De meeste slachtoffers hadden niet eens gemerkt dat er ingebroken was, en kwamen hier pas achter toen Williams was opgepakt en de politie contact met hen opnam.

De man werd opgepakt toen het tweede lichaam in de buurt van zijn cottage gevonden was. Toen Williams bij een blokkade werd opgehouden, viel het bijzondere patroon van zijn autobanden op; dit was gelijk aan wat gevonden was bij het lichaam. Een zoekactie die daarop volgde, leverde honderden stukken damesondergoed op. Nadat inbreken inmiddels ‘gewoon’ geworden was, stapte de kolonel over op geweld. Hij brak bij twee vrouwen in, dwong hen zich uit te kleden en bond ze daarna vast om hen te fotograferen. Een van de slachtoffers die dit niet overleefde, was een voormalig collega van de kolonel.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The US Army

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020